T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KAYSERİ / KOCASİNAN - Erkilet Süleyman Tarman İlkokulu

Rehberlik Servisinden 4.Sınıflar İçin Ortaokul Hakkında Bilgilendirme Yazısı

Sevgili Anne -Babalar Merhaba,

Okul Rehberlik Servisi olarak sıkça  sorulan sorular üzerinden sizleri buradan da bilgilendirmeye devam ediyoruz. 

Beşinci konumuz: Ortaokul Hakkında Bilgilendirme (4.sınıflar için)

 

 

Sevgili Anne -Babalar Merhaba,

Okul Rehberlik Servisi olarak sıkça  sorulan sorular üzerinden sizleri buradan da bilgilendirmeye devam ediyoruz. 

Beşinci konumuz: Ortaokul Hakkında Bilgilendirme (4.sınıflar için)


  4.Sınıf öğrencileri ortaokula geçiş dönemine hazırlanıyor.

  Çocuklarınızın yeni okullarına kolayca uyum sağlamaları için onların içinde bulunduğu Ergenlik Dönemi özelliklerini(bir önceki yazımda anlattım) iyi bilmek işinizi kolaylaştıracaktır. Hayatın her döneminde bireyler anne – baba sevgi ve ilgisine ihtiyaç duyarlar. 4.Sınıf öğrencisi bir yandan değişen beden ve ruh halini anlamaya ve kontrol etmeye çalışırken bir yandan da ortaokullu olmuş olmakla sahip olduğu yeni arkadaş çevresi, yeni öğretmenler ve daha fazla derse uyum sağlamak için farklı bir süreç yaşayacak. İşte bu süreçte anne- babaların çocuklarına daima sevgiyle yaklaşmaları ve sorunları görmezden gelmek yerine çözüme kavuşturucu bir görev almaları gerekmektedir.

5.sınıftan 8. Sınıfın sonuna kadar her ders için farklı bir öğretmen, onlarla yakından ilgilenecek bir sınıf öğretmeni ve yine ihtiyaç duyduklarında başvurabilecekleri okul psikolojik danışmanı olacak.  

Öğrenciniz tıpkı ilkokulda olduğu gibi ev adresinize göre en yakın ortaokula sistem üzerinden otomatik ön kayıt yapmış olacaklardır. Velilerin herhangi bir ön kayıt veya işlem yapmasına gerek yoktur. Bu kayıtlar temmuz ayı içerisinde e-okuldan görülebilmektedir. E-okul sisteminde öğrencinin yerleştirildiği okul bilgisi görüldükten sonra ilgili okula giderek önkaydınızı asıl kayda dönüştürmeniz gerekmektedir. Eğer ki öğrencinizi ev adresinize göre otomatik ön kaydınızın olduğu okula değil de başka bir okula göndermek istiyorsanız o zaman sizden başvurduğunuz diğer okuldan ev adresi beyanı isteneceğini unutmayın.

Öğrencinizi İmam Hatip Ortaokuluna göndermek isterseniz  adrese dayalı olma şartı gerekmediğinden istediğiniz yerdeki İmam Hatip Ortaokuluna gönderebilirsiniz, ancak bazı İmam Hatip Okulları her sene temmuz- ağustos aylarında bir seçme sınavı yaparak öğrencileri eleyebilmektedir, o nedenle çocuğunuzu göndermek istediğiniz İmam Hatip Ortaokuluyla iletişim halinde kalmanız gerekmektedir.

Normal Ortaokullar ve İmam Hatip Ortaokulları arasında bazı farklılıklar vardır. İmam Hatip Ortaokullarında normal ortaokulların ders müfredatının aynısı olmakla birlikte ek olarak dini ve ahlaki eğitimin verildiği dersler vardır. Bu dersler; Kuran-ı Kerim, H.z Muhammed'in Hayatı ve Arapça dersleridir. İmam Hatip ortaokullarından mezun olan öğrencilerin illa ki İmam Hatip Lisesi'ne devam etme gibi bir zorunluluğu yoktur, İsterlerse başka tür bir lise okul tercihinde de bulunabilirler.  

Öğrenciler ilkokulda, günde 6 ders saati ders görürken, ortaokulda günde 7 saat ders görülmektedir. Ders başlama –bitiş saatleri okuldan okula değişiklik gösterebilir.

 5.sınıfta görülen dersler ve ders saatleri şu şekildedir:  

Türkçe; 6 saat

Matematik; 5 saat

Fen Bilimleri; 3 saat

Sosyal Bilgiler; 3 saat

Yabancı Dil; 3 saat

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi; 2 saat

 Görsel Sanatlar; 1 saat

Müzik; 1 saat

Beden Eğitimi ve Spor; 2 saat

Bilişim Teknolojileri 2 saat

Ek olarak okulda açılabilecek seçmeli dersler Milli Eğitim Bakanlığının belirlediği  derslerden olmak şartıyla okul müdürlüğünün  imkanları doğrultusunda açabileceği derslerden olmak zorundadır. Seçmeli derslerle ilgili net bilgiyi tercih edeceğiniz ortaokul müdürlüklerinden alabilirsiniz.

 Ortaokullu olmaya hazırlanan 4.sınıf öğrencilerimize, çocuklarınıza mutlu ve başarılı bir hayat diliyorum.

 

                                                         Fatma TORUN EVLER

                                                          Psikolojik Danışman

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 03.06.2021 - Güncelleme: 24.06.2021 09:27 - Görüntülenme: 401
  Beğen | 9  kişi beğendi